Politika zasebnosti

Splošno o obdelavi podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je družba Rok Brišnik s.p., Verpete 1C, 3213 Frankolovo.

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani, so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da dosegamo vse standarde in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Z odpiranjem in uporabo spletne strani, se med vašo napravo in strežnikom izmenjujejo različne informacije in podatki, med katerimi lahko gre tudi za osebne podatke po Splošni uredbi EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/670 v nadaljevanju Splošna uredba) in vsakokrat veljavnega slovenskega zakona o varstvu osebnih podatkov. V nadaljevanju vam predstavljamo izmenjavo podatkov in natančno definiramo uporabo, interes in razloge.

Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov, prav tako so naši strežniki posodobljeni na najnovejše različice, kar povečuje stopnjo varnosti. Upravljavec spletne trgovine PRVI ČUDEŽ, družba Rok Brišnik s.p., Verpete 1C, 3213 Frankolovo, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite ali v to privolite ali za to obstaja zakonska podlaga in ima upravljavec za obdelavo zakonit interes.

Osebni podatki in njihova obdelava

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Upravljavec skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju te politike zasebnosti, zbira naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
 • kontaktno telefonsko številko,
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu PRVI ČUDEŽ.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

PRVI ČUDEŽ zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

 • reševanje reklemacij,
 • pošiljanje e-novic,
 • izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani,
 • raziskavo in analizo trga,
 • boljše uporabniške izkušnje,
 • oglaševanje preko družbenih medijev.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih PRVI ČUDEŽ zbira in obdeluje, lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

 • Zunanji pogodbeni agenciji, ki za PRVI ČUDEŽ izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter budnim nadzorom odgovornih pri PRVI ČUDEŽu. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, re-marketing ter Instagram  oglaševanje.

Vaše osebne podatke posredujemo dostavni službi, ki je registrirana v EU  in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.

Obdelava podatkov na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa

V primeru, ko gre za sklenitev in izvajanje pogodbe z upravljavcem (v primeru nakupa v spletni trgovini), morate zagotoviti osebne podatke za namene sklepanja pogodbe. Obdelava naročila v spletni trgovini namreč ni mogoča brez posredovanja osebnih podatkov.

Ob obdelavi naročila vaše podatke prenesemo v računovodski program, ki je registriran v EU in izkazuje ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe skladne s Splošno uredbo za varno obdelavo vaših osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa

V skladu s Splošno uredbo, lahko upravljavec podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa. Upravljavec si vedno prizadeva, da nad temi interesi vedno prevladajo pravice in svoboščine posameznika oziroma obiskovalca spletne strani. V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@prvicudez.si.

SPLOŠNA STATISTIČNA OBDELAVA

Za namene optimizacije spletne strani, spremljanja pravilnega delovanja spletna strani, analize prodaje, ponovnih nakupov in obnašanja kupcev ter za namene poslovne optimizacije in merjenje poslovne učinkovitosti, uporabljamo orodje za analitiko Google Analytics. Z orodjem spremljamo prodajo po prodajnih kanalih, koliko kupcev opravlja ponovne nakupe ter v kakšni količini in vrednosti, spremljamo odzive na oglaševalske kampanje ter splošne statistične podatke o obisku. Uporabljamo anonimizacijo IP naslova, tako da vaš IP naslov ni nikoli posredovan. Po tem, ko vaš IP naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe več ni mogoča, tako da Google Analytics nikakor ne more povezati vaše naprave z drugimi Googlovimi podatki.

DOSTOP DO ZGODOVINE NAROČIL IN DRUGIH PODATKOV

Ob vašem klicu ali elektronskem sporočilu, lahko zaposleni pri upravljalcu, v kolikor jim podate vaše osebne podatke ali številko računa oziroma naročila, dostopajo do vaše zgodovine naročil in osebnih podatkov. Na podlagi dostopa vam lahko tako ponudijo boljšo storitev in ponudbo ter efektivno rešitev morebitnih reklamacij.

PRILAGOJENO KOMUNICIRANJE Z OBSTOJEČIMI IN POTENCIALNIMI KUPCI

Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev ustrezne ponudbe, pošiljanje popustov in drugih vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Za opravljanje tovrstnega komuniciranja uporabljamo vaše demografske podatke (spol, starost in lokacija), zgodovino nakupov (kupljeni izdelki, število nakupov), odzive in oglede izdelkov (odprtje sporočil, kliki na povezave) ter obravnavanje obnašanja in klikanje po spletni strani, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil.

Pri uporabi prilagojenega komuniciranja nikoli ne ustvarjamo uporabniških profilov, prav tako vas ne profiliramo in se ne posvečamo vašim osebnim podatkom, temveč le izvajamo obdelavo na podlagi večjih skupin, kar onemogoča določljivost vas kot posameznika.

Obdelava osebnih podatkov na podlagi soglasja

Upravljavec lahko obdeluje in zbira vaše osebne podatke, če za to podate soglasje, za namene preverjanja in zagotovitve, da dostopate in uporabljate vaš spletni račun, ki ste ga ustvarili z registracijo na spletni strani, ter za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin preko elektronske pošte, kadar za to ni druge zakonske podlage in ste za to podali izrecno soglasje. Prav tako lahko upravljavec obdeluje in zbira vaše osebne podatke za druge namene, vendar samo v primeru, da ste o teh namenih bili natančno obveščeni in ste podali tudi izrecno soglasje.

V kolikor ne želite obdelave podatkov oziroma želite izbris ali prekinitev obdelave, nam lahko to sporočite preko elektronske pošte na info@prvicudez.si.

Pošiljanje promocijskih sporočil

Prilagojeno komuniciranje (preko e-pošte, obvestil v brskalniku ali družbenih omrežij) uporabljamo za predstavitev ustrezne ponudbe, pošiljanje popustov in drugih vsebin, ki bi vam lahko bile zanimive na podlagi vaših preteklih interakcij z našo spletno stranjo. Za opravljanje tovrstnega komuniciranja uporabljamo vaše demografske podatke (spol, starost in lokacija), zgodovino nakupov (kupljeni izdelki, število nakupov), odzive in oglede izdelkov (odprtje sporočil, kliki na povezave) ter obravnavanje obnašanja in klikanje po spletni strani, ki lahko sproži pošiljanje prilagojenih sporočil.

Pri uporabi prilagojenega komuniciranja nikoli ne ustvarjamo uporabniških profilov, prav tako vas ne profiliramo in se ne posvečamo vašim osebnim podatkom, temveč le izvajamo obdelavo na podlagi večjih skupin, kar onemogoča določljivost vas kot posameznika.

V skladu z 2. odstavkom 158. člena ZEKom-1, vam upravljavec lahko pošilja elektronska sporočila o prodajnih akcijah ali novostih na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Vašega elektronskega naslova upravljavec ne posreduje tretji osebi pod nobenim pogojem, prav tako pa imate vedno možnost se odjaviti od prejemanja promocijskih sporočil s klikom na povezavo v samem sporočilu. Vašo odločitev upravljavec vedno spoštuje in odjava poteka na avtomatiziran način ter začne veljati takoj.

Hramba osebnih podatkov

Omenjeni podatki, se na strežniku PRVI ČUDEŽ shranjujejo toliko časa, kolikor je to potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

V kolikor ste naročilo oddali, dokončali in blago tudi prevzeli, potem podatke o naročilu hranimo na strežniku 2 leti od prevzema naročila iz vaše strani. V kolikor podate zahtevo za izbris vaših podatkov iz naših podatkovnih baz, lahko podatke izbrišemo že prej, razen podatkov na računu, ki jih v skladu z zakonodajo ni dovoljeno izbrisati in jih mora upravljavec hraniti 5 let.

Piškotki

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani.

Na vaš računalnik lahko PRVI ČUDEŽ med drugimi shrani tudi piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd.

Upravljavec lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,… 

Več o piškotih si lahko preberite tukaj.

Pravice uporabnika:

Uporabnik ima v skladu s 15., 16., 17., 18., 20. in 21. členom Splošne uredbe, pravico do pridobitve informacij o njegovih osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas, pravico do popravka in dopolnitve podatkov, pravico do brisanja podatkov, pravico do omejitve obdelave podatkov, pravico do zavrnitve in pravico do prenosljivosti podatkov. Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na: info@prvicudez.si uveljavlja zgornje pravice. PRVI ČUDEŽ bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

Za več informacij o obdelavi podatkov in dodatna vprašanja se na nas lahko obrnete preko prej navedene elektronske pošte.

Posameznik ima pravico do preklica soglasja, ter do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, Dunajska cesta 22, Ljubljana, 01 230 97 30, gp.ip(at)ip-rs.si.

Osebe, mlajše od 16 let:

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Varovanje osebnih podatkov

PRVI ČUDEŽ se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. PRVI ČUDEŽ bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Datum zadnje spremembe predmetne Politike zasebnosti: 01.02.2021