TOSAMINIH TOP 5 PRODUKTOV ZA MAMICE PO PORODU

  1. MREŽASTE HLAČKE

Mrežaste hlačke nudijo v prvih dneh po porodu predvsem udobje. Sicer so namenjene za enkratno uporabo, vendar sem jih sama po porodu tudi oprala in jih uporabila večkrat, saj so izredno trpežne. Primerne so tudi po operativnih posegih, v bolnišnicah in na potovanjih. Na voljo so v medium in large velikosti.

2. VLOŽKI ZA PO PORODU

Visoko vpojni vložki iz 100% bombaža so primerni predvsem za prve dni po porodu, ko je čišča najmočnejša. Vložki niso “nitkasti”, zato se ne zatikajo ob morebitne poporodne šive. Paket vsebuje 6 vložkov, kar po mojih izkušnjah zadostuje za 1 dan, predvsem ko je krvavitev še vedno intenzivna.

3. BLAZINICE ZA DOJENJE

Blazinice so anatomsko oblikovane, z izredno mehkimi robovi ter se ponašajo z naravno sestavo iz mehkih in visoko vpojnih vlaken. Ne prepuščajo tekočine, kar je izrednega pomena predvsem med samim dojenjem, ko iz “nedoječe” dojke lahko  izteka mleko. Potrebna je redna menjava blazinic, da ne pride do kakršnegakoli vnetja. Njihova prednost je tudi lepilni trak na zunanji strani blazinice, kar omogoče njeno fiksiranje.

4. LANOLIN ZA NEGO BRADAVIC

Lanolin je zaščitno mazilo za suhe in občutljive bradavice doječih mater. Z mazanjem lahko začnete že med samo nosečnostjo od 5. meseca dalje, in tako bradavice okrepite ter jih pripravite na dojenje. Sestavljen je iz 100% naravnih sestavin, zato ga pred dojenjem ni potrebno odstranjevati. Priporočam mazanje po vsakem dojenju, in po potrebi tudi vmes, še posebno na začetku ko se bradavice navajajo na dojenje.

5. NARAVNA KREMA PROTI STRIJAM

Krema za strije je edistvena mešanica olj ter masla, ki blagodejno vplivajo na kožo. Naredi jo prožno in elastično ter posledično bolj raztegljivo, kar preprečuje nastanek strij v času nosečnosti. Po porodu koži pomaga, da se povrne v prvotno stanje. Z mazanjem lahko začnete v 3. mesecu nosečnosti, 1-2krat dnevno.